”Master-palvelun avulla vettä, sähköä tai lämpöä ei hukata”

Etuisännöinti on yli 20-vuotias espoolainen perheyritys, joka työllistää kymmenkunta ihmistä ja isännöi noin viittäkymmentä asunto-osakeyhtiötä. Heidän kohteissaan on ollut Enveran tarjoama vedenkulutuksen tarkkailujärjestelmä Fiksuvesi käytössä jo kahden vuoden ajan, ja positiivisten kokemusten myötä käyttöön on otettu myös yrityksen uusi Master-palvelu. Master-palvelu on kokonaispaketti, joka sisältää vedenkulutuksen lisäksi myös kaukolämmön- ja sähkönkulutuksen seurannan.

– Fiksuvesi on ollut juuri sitä, mitä kuvittelimme ja tarvitsimme. Mielestäni se on palvelu, jonka pitäisi olla käytössä jokaisessa taloyhtiössä. Master-palvelu on meillä kokeilussa ja sen avulla näemme nyt myös sähkön- ja kaukolämmön kulutuksen etänä, Etuisännöinnin isännöitsijä Ari Kiviniitty kertoo.

– Palvelusta saa nopeasti vastauksia, ja kahdella klikkauksella näkee kaikki tarvittavat asiat. Tieto on sellaista mitä tarvitsemme ja tulemme varmasti käyttämään, hän jatkaa.

Palvelu, jota jokainen osa käyttää

Kiviniitty kertoo tarpeen palvelulle tulevan tapahtumien kautta. Jos on aihetta epäillä, että kaikki ei ole kunnossa, voi sen avulla löytää tarkkaa dataa kulutuksen kehittymisestä.

– Tulemme käyttämään sitä poikkeamien löytämiseen ja kulutuksen pienentämiseen. Sen avulla näkee heti, onko toimenpiteillä vaikutusta. Vedenkulutuksesta tämä jo tiedetään, mutta nyt kaikki saa samaan palveluun.

Erityistä kiitosta Master-palvelu saa helppokäyttöisyydestä. Käyttöönottovaiheessa lähetettiin salasana ja linkki kirjautumissivuille, minkä jälkeen kaikki oli valmista.

– Sama kuin menisi omaan sähköpostiin. Parasta on ehdottomasti se, että asioita ei tarvitse etsiä, vaan tuntuu, että kaikki tiedot ovat esillä. Yllätyin helppokäyttöisyydestä positiivisesti ja varmasti tulen käyttämään palvelua enemmän kuin etukäteen arvelin, Kiviniitty sanoo.

Suositukset myös kollegoille

Master-palvelun tärkein hyöty asukkaille ja taloyhtiöille on rahalliset säästöt. Isännöitsijälle tärkeimmät hyödyt ovat mielenrauha ja ajansäästö.

– Vettä, sähköä tai lämpöä ei hukata. Jos asumisolosuhteissa on asukkaiden osalta huomautettavaa, voidaan vastauksia etsiä nopeasti, Kiviniitty toteaa.

– Kollegoille palvelu on suositeltava nimenomaan siksi, ettei se vie jo valmiiksi kortilla olevaa aikaa. Yhtä lailla nämä ovat huollon työnjohdon seurattavia asioita, ja hehän tästä saavat varmasti ihan toisenlaisen hyödyn, kun vain ottavat käyttöön, hän sanoo lopuksi.

Testaa tietosi Taloyhtiön Energiatestillä

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , , , , , ,