”Master-palvelu helpottaa elämääni kiinteistöjohtajana. Sen näyttämät asiat ovat juuri niitä, joita olen toivonut saataville.”

Sami SaarnistoICON Kiinteistörahastot OyLue lisää

Reaaliaikainen lämmön-, veden- ja sähkönkulutuksen seuranta yhdellä ohjelmistolla

ICON Kiinteistörahastot Oy on vuonna 2010 perustettu kiinteistökehittämiseen erikoistunut yritys. Heillä on ollut kiinteistöissään käytössä Enveran tarjoama vedenkulutuksen seurantajärjestemä Fiksuvesi, ja uusi lämmön- ja sähkönkulutuksen seurannan sisältävä Master-palvelu otettiin käyttöön heti sen tultua markkinoille.
Master-palvelun avulla pystytään näkemään kaikkien kolmen hyödykkeen kulutus reaaliajassa. Palvelu tuli kuin tilauksesta, sillä ICON Kiinteistörahastoilla sellaista oli jo ehditty toivoa.

– Olimme miettineet kuka sen keksii ja saa nämä asiat yhteen nättiin näkymään. Envera sen juoksukilpailun näköjään voitti. Haluamme ottaa palvelun käyttöön jokaisessa kohteessamme, koska tämä on se, mitä tarvitsemme, ICON Kiinteistörahastojen kiinteistöjohtaja Sami Saarnisto kertoo.

– Palvelun avulla pystymme näkemään, miten kiinteistöt kuluttavat veden lisäksi sähköä ja lämpöä. Perinteisesti niitä seurataan laskuista, joiden lukemat on laitettu excel-taulukoihin. Nyt kaikki näkee yhdestä ja samasta palvelusta reaaliaikaisesti, hän jatkaa.

Erityisen helppokäyttöinen järjestelmä

Myös ICON kiinteistörahastojen asiakkaat pysyvät ajan tasalla kulutuksesta, koska raportit voi lähettää helposti eteenpäin. Master-palvelun tarjoamaa dataa käytetään kulutuksen seurannan lisäksi myös investointeja suunnitellessa.

– Jos kiinteistöihin on päätetty tehdä investointeja, joilla tehostetaan vaikkapa lämmönjakoa, näkee vaikutukset välittömästi. On myös mukavaa, kun esimerkiksi taloyhtiöiden hallituksille voi lähettää yksityiskohtaisia kulutusraportteja, Saarnisto sanoo.

Myös käytön helppous saa kiitosta.

– Käyttöliittymä on selkeä, helppokäyttöinen ja intuitiivinen. Mitä enemmän klikkailee, sitä syvemmälle tietoihin pääsee. Tietokoneen lisäksi palvelu toimii myös älypuhelimella ja tabletilla, Saarnisto kertoo.
Nopeaa reagointia vikatilanteisiin
Master-palvelun avulla ongelmiin on pystytty puuttumaan etukäteen. Jos esimerkiksi lämmitystehot putoavat radikaalisti, se yleensä tarkoittaa, että järjestelmässä on jotain vikaa.

– Sen sijaan että vahinko ehtii tapahtua, pystyn hälyttämään työntekijän paikalle hyvissä ajoin. Esimerkiksi vedenseurannan avulla olemme säästäneet tuhansia euroja, kun vuotovahinkoja on saatu kiinni, Saarnisto paljastaa.

– Master-palvelu helpottaa elämääni kiinteistöjohtajana. Sen näyttämät asiat ovat juuri niitä, joita olen toivonut saataville. Pystyn luottamaan siihen, että palvelu toimii, Saarnisto toteaa lopuksi.

Testaa tietosi Taloyhtiön Energiatestillä

Tagit: etäseuranta, Fiksuvesi, helppo kulutusseuranta, kiinteistöjohtaja, kiinteistön kulutusseuranta, kokemuksia vedenkulutuksen etäseurantapalvelusta, kulutusseuranta, rakennusautomaatio, taloyhtiön vedensäästö, tulokset, vedenkulutuksen etäseuranta, Vesimittarin etäseuranta, vesivahinko, vesivuoto, vuotohälytin, vuotohälytys, älykäs veden kulutusseuranta,

”Master-palvelun avulla vettä, sähköä tai lämpöä ei hukata”

Ari KiviniittyEtuisännöinti OyLue lisää

Etuisännöinti on yli 20-vuotias espoolainen perheyritys, joka työllistää kymmenkunta ihmistä ja isännöi noin viittäkymmentä asunto-osakeyhtiötä. Heidän kohteissaan on ollut Enveran tarjoama vedenkulutuksen tarkkailujärjestelmä Fiksuvesi käytössä jo kahden vuoden ajan, ja positiivisten kokemusten myötä käyttöön on otettu myös yrityksen uusi Master-palvelu. Master-palvelu on kokonaispaketti, joka sisältää vedenkulutuksen lisäksi myös kaukolämmön- ja sähkönkulutuksen seurannan.

– Fiksuvesi on ollut juuri sitä, mitä kuvittelimme ja tarvitsimme. Mielestäni se on palvelu, jonka pitäisi olla käytössä jokaisessa taloyhtiössä. Master-palvelu on meillä kokeilussa ja sen avulla näemme nyt myös sähkön- ja kaukolämmön kulutuksen etänä, Etuisännöinnin isännöitsijä Ari Kiviniitty kertoo.

– Palvelusta saa nopeasti vastauksia, ja kahdella klikkauksella näkee kaikki tarvittavat asiat. Tieto on sellaista mitä tarvitsemme ja tulemme varmasti käyttämään, hän jatkaa.

Palvelu, jota jokainen osa käyttää

Kiviniitty kertoo tarpeen palvelulle tulevan tapahtumien kautta. Jos on aihetta epäillä, että kaikki ei ole kunnossa, voi sen avulla löytää tarkkaa dataa kulutuksen kehittymisestä.

– Tulemme käyttämään sitä poikkeamien löytämiseen ja kulutuksen pienentämiseen. Sen avulla näkee heti, onko toimenpiteillä vaikutusta. Vedenkulutuksesta tämä jo tiedetään, mutta nyt kaikki saa samaan palveluun.

Erityistä kiitosta Master-palvelu saa helppokäyttöisyydestä. Käyttöönottovaiheessa lähetettiin salasana ja linkki kirjautumissivuille, minkä jälkeen kaikki oli valmista.

– Sama kuin menisi omaan sähköpostiin. Parasta on ehdottomasti se, että asioita ei tarvitse etsiä, vaan tuntuu, että kaikki tiedot ovat esillä. Yllätyin helppokäyttöisyydestä positiivisesti ja varmasti tulen käyttämään palvelua enemmän kuin etukäteen arvelin, Kiviniitty sanoo.

Suositukset myös kollegoille

Master-palvelun tärkein hyöty asukkaille ja taloyhtiöille on rahalliset säästöt. Isännöitsijälle tärkeimmät hyödyt ovat mielenrauha ja ajansäästö.

– Vettä, sähköä tai lämpöä ei hukata. Jos asumisolosuhteissa on asukkaiden osalta huomautettavaa, voidaan vastauksia etsiä nopeasti, Kiviniitty toteaa.

– Kollegoille palvelu on suositeltava nimenomaan siksi, ettei se vie jo valmiiksi kortilla olevaa aikaa. Yhtä lailla nämä ovat huollon työnjohdon seurattavia asioita, ja hehän tästä saavat varmasti ihan toisenlaisen hyödyn, kun vain ottavat käyttöön, hän sanoo lopuksi.

Testaa tietosi Taloyhtiön Energiatestillä

Tagit: energianseuranta, etäseuranta, Fiksuvesi, helppo kulutusseuranta, kokemuksia vedenkulutuksen etäseurantapalvelusta, rakennusautomaatio, taloyhtiön vedensäästö, tulokset, vedenkulutuksen etäseuranta, Vesimittarin etäseuranta, vesivahinko, vesivuoto, vesivuotohälytin, vuotohälytin, vuotohälytys, vuotohälytyslaitteisto, älykäs veden kulutusseuranta, älykäs veden mittaus,